Tuesday, July 26th, 2022

Alternative languages: 🇬🇱 kalaallisut or 🇩🇰 Dansk

CentralNic is pleased to announce that it has been awarded the contract to supply and support registry management software to underpin the domain name infrastructure of Greenland's country code top-level domain, .GL. The contract was awarded by Tusass A/S, the largest telecommunications company in Greenland.

This new win is yet another addition to CentralNic Registry's ever-expanding geographic top-level domain portfolio that includes such domains as .sk, .london, .la, .bh, .fm, .fo, .gd, .pw, .vg, and others.

CentralNic's platform now supports two out of three country code top-level domains for the countries that form the Kingdom of Denmark, namely, .gl for Greenland and .fo for the Faroe Islands.

Greenland pays special attention to the Digital Transformation of its economy, and the digital enablement of its citizens. CentralNic's state-of-the-art domain registry management software and comprehensive value-added services will help Greenland to continue the development of its digital economy and support the domain name infrastructure that powers it.

Gavin Brown, Head of CentralNic's Registry Services, said: "CentralNic's award-winning solution for domain registry management has once again demonstrated its technological superiority and we are thrilled to have been awarded this contract for .GL by Tusass A/S. We are looking forward to working with the Tusass A/S team and playing an active role in helping to reinforce and grow Greenland's digital and economic infrastructure."

"CentralNic provides industry-leading technology and unmatched experience understanding the specific needs of country code top-level domains," said Thomas Hansen, Tusass's Chief Information Officer. "CentralNic Registry is much more than an outsource technical provider - they are a true partner in building and securing a thriving digital economy for Greenland."

Kalaallit Nunaanni tamarmi nittartakkani susassaqarfigisani taaguuteqarnernik aaqqissuussaaneq ikorfartorniarlugu CentralNicip Tusass A/S suleqatigaa

CentralNic Group PLC-iip (børsenimi taaguutilik: CNIC), tassaasup nittartakkani susassaqarfigisani taaguuteqarnernut internettikkut niuerfiusup sullitassarsiornermullu atortulersuutaasup, nuannaarutigalugu nalunaarutigisinnaavaa, Kalaallit Nunaata nunatut kodiani qaffasinnerpaami .GL-imi nalunaarsuinermik aqutsinermut softwaremik aaqqissuussaanermut ikorfartuisussatut pilersuisussatullu suleqatigiit isumaqatigiissusiorfigineqarsimanerat. Isumaqatigiissut Tusass A/S-imit, Kalaallit Nunaanni nalunaarasuartaateqarnermik ingerlatsivimmit annerpaamit tunniunneqarpoq.

Suliassamik nutaamik tassannga tigusineq CentralNic Registryp nunani allani annertusiartuinnartumik susassaqarfigisani taaguuteqarnernik suliaqarneranut tapiliuppoq, susassaqarfiillu tassani pineqartut assersuutigalugu tassaapput .sk, .London, .la, . bh, . fm, .fo, .gd, .pw, .vg allallu.

CentralNicip sullissiveqarfiata (platform) nunani Kunngeqarfimmut Danmarkimut atasuni pingasuni marlunnut, tassalu nunanut kodit Kalaallit Nunaannut .gl aammalu Savalimmiunut .fo ikorfartugarilerpai.

Aningaasaqarnermi digitalinngorsaanermut ikaarsaarniarneq kiisalu innuttaasut digitalimik atuilernissaat Kalaallit Nunaannit immikkut pingaartinneqarpoq. CentralNicip state of the art softwareata susassaqarfinni nalunaarsukkanik aqutsissutaata aammalu nalilinnik annertusisitsissutaasunik kiffartuussissuterpassuisa, Kalaallit Nunaanni digitali atorlugu aningaasaqarnermik ingerlatsinerup ineriartoqqinneranik susassaqarfinnilu taaguuteqarnermik aaqqissuussaanermi ineriartornermik ingerlatsineranik ikiorsissavai.

Gavin Brown, CentralNics Registry Servicesimut pisortaasoq oqarpoq: "CentralNicip susassaqarfinnik nalunaarsuinermik aqutsinermut periarfissiissutaata nersornaasigaasup teknologiitut pitsaalluinnartuunini aammaarluni takutippaa, nuannaarutigeqaarpullu Tusass A/S-ip .GL-imik sullissinissatsinnik isumaqatigiissusiorfigimmatigut. Tusass A/S-imi suleqatigiit suleqatiginissaat qilanaaraarput aammalu Kalaallit Nunaata digitali atorlugu aningaasaqarneranilu aaqqissuussaanera sukasaaqataaffigisinnaassagatsigu annertusarlugulu."

"CentralNicip taamatut sulialinni siuttutut teknologi pilersuissutigaa aammalu nunat kodiini susassaqarfinni pisariaqartitat immikkut illuinnartut paasinissaannut nallerneqanngitsumik misilittagaqarneq tunniussinnaallugu," Thomas Hansen oqarpoq. - "CentralNic Registry teknikkimik pilersuinermit annerujussuarmik avammut pilersuisuuvoq – Kalaallit Nunaata digitali atorlugu aningaasaqarnermik aqutsineranik sanarfinissamut qulakkeerinninnissamullu suleqatissatsialaassuuvoq."

CentralNic Group PLC-mut tunngasut

CentralNic (børsenimi taaguutaa: CNIC) nunarsuaq tamakkerlugu teknologiimik suliffeqarfiuvoq London Stock Exchangemut børsimut nalunaarsugaasoq. CentralNicip nunarsuarmi digitali atorlugu aningaasarsiornerup annertusiartornera ingerlataraa nunarsuarmi tamarmi suliffeqarfiit internettikkut peqataanissaannut sakkussanik, sullitassarsinissaannik aningaasarsiornerminnilu internetti atorlugu isertitaqarnerulissutigisinnaasaannik pilersornerisigut. Ingerlatseqatigiiffiup suliffeqarfittut annertusiartorluarnerminut tapertarai suliffeqarfinnik aningaasarsiortunik pisiortorneq aalajangersimasumik annertussusilikkanik terminikkaartumik akiliuteqartitissarnikkut niuerfinnullu annertusiartorfiusunut illersornissaat. CentralNic nunarsuarmi tamarmi nunat tamakkingajallugit sullitaqarpoq. Suliffeqarfiup nunarsuarmi tamarmi internetimi isersimanernit tunisat isertitat uteqattaartut aammalu atuisuusutut internetikkut niuernermut kiffartuussissutit – imaluunniit pay per use atorlugu isertitsissutaasut, aningaasarsiutigai. Allanik paasisaqarumaguit una iserfigiuk: www.centralnic.com

Allanik paasisaqarnerorusukkuit CentralNic Group attavigiuk uunga: media@centralnic.com

CentralNic samarbejder med Tusass A/S om at understøtte Grønlands nationale domænenavnsinfrastruktur

CentralNic Group PLC (børsnavn: CNIC), online markedsplads for domænenavne og værktøjer til kundeanskaffelse, er glad for at kunne meddele, at gruppen er blevet tildelt kontrakten om at levere og understøtte registerstyringssoftware til at understøtte domænenavnsinfrastrukturen i Grønlands topniveau landekodedomæne, .GL. Kontrakten blev tildelt af Tusass A/S, Grønlands største teleselskab.

Denne nye sejr er endnu en tilføjelse til CentralNic Registrys stadigt voksende geografiske topdomæneportefølje, der inkluderer domæner som .sk, .London, .la, . bh, . fm, .fo, .gd, .pw, .vg og andre.

CentralNics platform understøtter nu to ud af tre topniveau landekodedomæner for de lande, der danner Kongeriget Danmark, nemlig .gl for Grønland og .fo for Færøerne.

Grønland lægger særlig vægt på den digitale omstilling af sin økonomi samt det digitale borgerskab. CentralNics state of the art software til styring af domæneregistre og omfattende værditilvæksttjenester vil hjælpe Grønland med at fortsætte udviklingen af den digitale økonomi og understøtte den domænenavnsinfrastruktur, der driver udviklingen.

Gavin Brown, chef for CentralNics Registry Services, bemærker: "CentralNics prisbelønnede løsning til domæneregisterstyring har endnu en gang demonstreret sin teknologiske overlegenhed, og vi er begejstrede for at have fået tildelt denne kontrakt for .GL af Tusass A/S. Vi ser frem til at arbejde sammen med Tusass A/S-teamet og spille en aktiv rolle i at bidrage til at styrke og udvide Grønlands digitale og økonomiske infrastruktur."

"CentralNic leverer brancheførende teknologi og uovertruffen erfaring med at forstå de specifikke behov for topniveau landekodedomæner," sagde Thomas Hansen- "CentralNic Registry er meget mere end en teknisk outsourcing leverandør - de er en sand partner i at opbygge og sikre en blomstrende digital økonomi for Grønland."

Om CentralNic Group PLC

CentralNic (børsnavn: CNIC) er en global teknologivirksomhed, der er børsnoteret på London Stock Exchange, CentralNic driver væksten i den globale digitale økonomi ved at give virksomheder over hele verden værktøjer til at opbygge deres online tilstedeværelse, få kunder og generere indtægter online. Selskabet supplerer sin organiske vækst med opkøb af pengetjenende virksomheder med annuitetsindtægter og eksponering imod vækstmarkeder. CentralNic opererer globalt med kunder i næsten alle lande i verden. Virksomheden tjener tilbagevendende indtægter fra det verdensomspændende salg af online tilstedeværelse og online marketingtjenester på abonnements- eller på pay per use basis.


Find out how CentralNic can help you to develop your top-level domain

request a call back